Воскресенье, 28.04.2024, 08:28 | Приветствую Вас Гость

ДЮСШ-1 "Освiта" м.Херсон

Главная » 2013 » Февраль » 12 » ПІДСУМКИ проведення фінальних змагань ІІІ етапу чемпіонату області з футзалу 2012-2013 років серед команд юнаків 1997-1998 р.н.
05:08
ПІДСУМКИ проведення фінальних змагань ІІІ етапу чемпіонату області з футзалу 2012-2013 років серед команд юнаків 1997-1998 р.н.

ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ВФСТ „КОЛОС” АПК УКРАЇНИ

ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСНА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА ФУТБОЛЬНА ЛІГА

 

 

ПІДСУМКИ

проведення фінальних змагань ІІІ етапу чемпіонату області

з футзалу 2012-2013 років серед команд юнаків 1997-1998 р.н.

 

03-04 лютого 2013 року в місті Бериславі в спорткомплексі «Юність» районної комплексної ДЮСШ ім. В.К.Сергеєва відбулися фінальні змагання ІІІ етапу чемпіонату області з футзалу 2012-2013 років серед команд юнаків 1997-1998 років народження, у яких взяли участь 8 кращих, за підсумками ІІ етапу (півфінальних групових змагань), футзальних команд області цієї вікової групи.

Команди «Футбол-Центр» Голопристанська ДЮСШ відділу освіти райдержадміністрації та «Освіта» Каховська ДЮСШ відділу освіти райдержадміністрації через відсутність фінансування не змогли прибути на фінальні змагання.

Бюро ХОДЮФЛ оперативну знайшло їм заміну із числа команд, що посіли ІІІ місця на ІІ етапі.

Через те, що Голопристанська ДЮСШ відділу освіти райдержадміністрації своєчасно, за 5 днів, проінформувала Бюро Ліги про не приїзд на змагання, їй винесене тільки попередження. А Каховська ДЮСШ відділу освіти райдержадміністрації несвоєчасно, тільки за добу, попередила про невиїзд, до того ж у неї був уже 1 невиїзд, і тому їй винесено суворіше покарання – відсторонення від участі у будь-яких змаганнях з футболу і футзалу під егідою ХОДЮФЛ до кінця сезону 2012-2013 років.

На І етапі чемпіонату у 8 територіальних відбіркових групах узяли участь 34 команди з 30 позашкільних начальних закладів спортивного профілю, у середньому більш, ніж по 4 команди у групі (культивують футбол в області 36 закладів).

На ІІ етапі змагання відбулися у 4 півфінальних групах, сформованих за  територіально-спортивним принципом із числа команд, що посіли І-ІІ місця на І етапі у відбіркових групах. Усього на ІІ етапі узяли участь 16 команд.

Фінальні змагання відбулися завдяки фінансовій та організаційній підтримці управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації (начальник управління Кравець О.М.), Херсонської обласної організації ВФСТ «Колос» АПК України, Бериславської районної комплексної ДЮСШ ім. В.К.Сергеєва (директор Сорочинський Ю.П.), Бериславської, Новотроїцької, Генічеської, Високопільської райдержадміністрацій, Новокаховського міської ради.

У фінальних змаганнях взяли участь команди, що посіли І-ІІ місця на ІІ етапі, а саме  «Колос-Бджоляр» Херсонська ОКДЮСШ «Колос», «Джарилгач» Скадовська ДЮСШ, «Освіта Маяк» Бериславська ДЮСШ ім. В.К.Сергеєва, «Високе поле» Високопільська  ДЮСШ, «Генічеськ» Генічеської районної ДЮСШ, «Енергія» Новокаховська ДЮСШ, «Кристал» Херсонська СДЮШОР з футболу, «Херсон - 47» Херсонська ДЮСШ №3 міської ради.

За регламентом змагань команди були розділені на 2 групи по 4 команди, в яких вони зіграли між собою за коловою системою в одне коло (І раунд).

У ІІ раунді по 2 кращі команди з кожної групи розіграли між собою за системою «плей-офф» призові місця, а команди, що посіли в групах треті і четверті місця аналогічно розіграли між собою V-VІІІ місця (результати матчів, підсумкові таблиці та сітка матчів «плей-офф» – додаються).

У групі «Південь-Схід», здобувши по 2 перемоги до півфіналів з боями пробилися гранди «Кристал» та «Енергія».

У групі «Північ-Захід» до півфіналу потрапила команда «Херсон - 47», яка тільки у матчі з господарями мала невеликі проблеми, набравши 9 очок у 3 матчах. Після першого змагального дня майже всі фахівці і вболівальники, присутні на змаганні, пророчили команді золоті медалі.

Другим півфіналістом з цієї групи стали господарі, продемонструвавши відмінні бійцівські якості, але не більше.

А от якраз бійцівських якостей та характеру не вистачало гравцям команди «Херсон - 47», їх наче підмінили.

У півфіналі вона з надпотугами обіграла «Енергію» з рахунком 1:0 (другий півфінал був прогнозованим – «Кристал» з рахунком 3:1 переміг господарів).

У матчі за ІІІ місце «Енергія» також прогнозовано перемогла бериславців – 3:1.

А у матчі за І місце юні кристалівці на чолі зі своїми тренерами не погодилися з оцінками фахівців та уболівальників і розтрощили земляків з «Херсону-47» з рахунком 4:1. Складалося враження, що уночі вихованці ДЮСШ №3 м. Херсона не відпочивали, а провели ще мінімум 2 матчі з дуже сильними суперниками або суперницями. Для них – це повчальний урок.

Таким чином у результаті проведених змагань чемпіоном області з футзалу 2012-2013 років серед команд юнаків 1997-1998 років народження стала команда «Кристал» Херсонська СДЮШОР з футболу управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації (директор Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, майстер спорту СРСР, суддя національної категорії з футболу Анатолій Жосан).

Володарями золотих медалей стали футзалісти Гліб Кирик, Богдан Цюпко, Микита Цюпко, Андрій  Карло, Артем Остроконь, Дмитро Моляка, Олексій Іван, Данило Чалченко, Ігор Левін, Руслан Жданов, Артур Юрін, Андрій Пархоменко, тренери Ігор Коляда та Олександр Сапельняк (молодший).

Срібний призер – команда «Херсон - 47» Херсонської ДЮСШ №3 міської ради (тренер Сергій Каштальян, директор ДЮСШ Микола Сакович), бронзовий – команда «Енергія» Новокаховська ДЮСШ (тренер Сергій Корольський, директор ДЮСШ Петро Бойко).

Переможцям і призерам були вручені пам'ятні призи (кубки), медалі та дипломи управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Загалом учасники ІІІ етапу за три зимових місяці провели у середньому по 10 офіційних матчів, решта учасників менше.

Приємно відзначити, що такий змагальний ритм допомагає підвищувати рівень районних та сільських команд, хоча вони і не стали призерами даних змагань. Щорічно змагаючись з грандами юнацького футболу Херсонщини, вони помітно прогресують.

От хоча б команда «Колос-Бджоляр» з Херсонської ОКДЮСШ «Колос». Команда представляє невелике, зараз, село Чкалове з Новотроїцького району з великими футбольними традиціями, хоча і районного масштабу. Тренер команди Анатолій Хімуха, розуміючи, що у самому Чкаловому  важко підготувати Шевченка або Шовковського – збирає більш-менш здібних футболістів навіть з прилеглих районів, при чому тих, які не підходять у місцеві команди.

І за декілька років став регулярно пробиватись до еліти юнацького футболу області. Вони вже 6 з 34 команд, що починали змагання. Чим не приклад для наслідування?

І не забуваємо, що переможець і срібний призер змагань у назві своїх закладів носять горді назви «спеціалізований» (заклад та клас).

А якби сільські команди варилися у власному соку, беручи участь тільки у колосовських змаганнях, то і зараз, напевне, не знали б, що слово «футбол» пишеться через букву «ф», а не «х».

Не обійшлося на змаганні і без прикрого інциденту. Директор Високопільської ДЮСШ Юрій Соколянський після небезспірного рішення арбітра, не на користь високопільців, повів себе неадекватно, з кулаками накинувся на арбітра і був видалений ним із спортзалу. Головний суддя змагань усунув його взагалі зі змагань, за що вислухав декілька «комплементів» і на свою адресу та адресу Ліги.

Рішенням Бюро ХОДЮФЛ Юрій Соколянський відстороняється терміном на 1 рік від будь-якої діяльності в межах діяльності ХОДЮФЛ (не має права представляти ДЮСШ у роботі керівних органів ХОДЮФЛ, звертатися до них, не має права подавати в ХОДЮФЛ будь-які документи, у тому числі заявочні, за своїм підписом, бути присутнім на будь-якому змаганні ХОДЮФ з футболу та футзал навіть у якості глядача).

 В.А.Роль,

Голова обласної організації

ВФСТ «Колос» АПК України,

Виконавчий директор ХОДЮФЛ

Просмотров: 1023 | Добавил: Провинциалка | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Форма входа
Поиск
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 48
Мини-чат
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0